Zec na kraljevski način

0
475

zec_na_kraljevski_nacinOčistite zeca, a po mogućnosti sačuvajte krv, pluća, jetra i srce. Obložite zeca slaninom i omotajte uzicom. Stavite u posudu s poklopcem koji dobro brtvi. Prelijte zeca otopljenom mašću, dodajte oljušteni nasjeckani češnjak i luk, oguljene mrkve, sve začine i začinsko bilje. Dolijte vinski ocat i 1,5 l vina. Kad provri, poklopite i kuhajte 3 sata na niskoj temperaturi. Izvadite zeca. U sok dodajte mljevene iznutrice. Prokuhajte, pa sve protisnite ili smrvite mikserom. Dolijte preostalo vino, prokuhajte i stavite zeca da u umaku kuha još 2,5 sata. Zatim umiješajte zečju krv otopljenu u žlici umaka. Nemate li krvi, umak možete potamniti s malo kakaa (čistog, nezaslađenog). Zečevinu poslužite narezanu i prelivenu umakom.

Gospodarski-list

Komentiraj



Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.