Sočne pileće lazanje

0
348

pilece_lazanjePriprema:
Pećnicu zagrijte na 175 °C. Luk oljuštite i narežite na kockice. Mrkvu operite, ogulite i narežite na ploške. Celer očistite, operite i narežite na komade. Pileći filet operite, posušite i narežite na rezance. Slaninu također narežite na tanke rezance. Ulje ugrijte u tavi i na njemu popržite meso s povrćem. Zatim dodajte slaninu. Pospite s 10 g brašna i ugrijte. Potom ulijte pileći temeljac i sherry i sve zakuhajte. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Maslac ugrijte u loncu i uspite preostalo brašno. Zatim ulijte mlijeko i vrhnje, zakuhajte i ostavite 2 minute na srednjoj vatri. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Kalup za lazanje premažite maslacem. Naizmjence slažite umak, ragu i listove tijesta za lazanje. Na kraju po svemu prelijte preostali umak. Pospite sirom i pecite u pečnici 30-ak minuta. Kad su pečene, lazanje izvadite iz pečnice te ukrasite celerom i poslužite.

Komentiraj



Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.