Slavić udario tajnika Udruge seljaka Mareka?

0
699

zito
SUHOPOLJE – Prema Mareku, Slavić ga je bez ikakva povoda udario šakom u lijevu stranu brade, a prema Slaviću, došlo je samo do verbalnog sukoba.
– Stajao sam kod Bille kad mi je Slavić prišao. Ništa mi nije rekao, udario me i dobacio: “To je samo početak.” Te su me riječi zaboljele više nego udarac – izjavio nam je Marek, dodavši da je istog dana oko 17 sati zaprimio telefonsku prijetnju sa skrivenog broja.
– Nepoznati glas mi je rekao da se maknem od svega jer ćemo nastradati ja i moja obitelj – zabrinuto kaže jedan od najglasnijih kritičara programa raspodjele državnog poljoprivrednog zemljišta u suhopoljskom kraju. – Nikada u životu nisam s tim čovjekom imao problema, uvijek smo imali korektnu suradnju, čak sam, koliko sam to mogao, pomagao i nogometni klub koji on vodi – kazao je Marek.
Slavić tvrdi da je bio isprovociran, da ga nije udario te da je zbog lažnih optužbi i sam potražio pomoć na Hitnoj jer se uzrujao, a boluje od PTSP-a.
– Vikao je da sistemski uništavamo i ugnjetavamo Srbe jer nitko iz sela u kojima žive nije dobio ni hektar zemlje – kazao nam je Slavić.
Predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka, Mato Mlinarić, na jučerašnjoj konferenciji za novinare zatražio je policijsku zaštitu za čelnike seljačkih udruga. “Ako to nisu u stanju učiniti, preuzet ćemo stvar u svoje ruke”, rekao je Mlinarić, naglasivši da se u ovom slučaju “prepoznaje rukopis HDZ-a”.
Predsjednik Udruge poljoprivrednika općine Suhopolje, Zvonko Pipić, istaknuo je da je prijetnji bilo i prije, ali su učestale otkada su se poljoprivrednici okupili u Nezavisnu listu i kandidirali za lokalne izbore.
– Mene su istjerali iz HDZ-a jer nisam htio igrati kako su oni željeli. Sada smo im ozbiljna prijetnja pa su malo nervozni jer HDZ još nikad nije izgubio u Suhopolju – rekao je Pipić.
Glasnogovornik PU virovitičko-podravske, Josip Štajdohar, ističe da policija nije utvrdila fizički napad. “Liječnici nisu utvrdili ozljede, a nije bilo ni svjedoka koji bi potvrdili da je došlo do sukoba, pa smo sudionike uputili na mogućnost podnošenja privatnih tužbi”, izjavio nam je Štajdohar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.