Ekološke kupine na „DANIMA HRVATSKIH KUPINA“

0
1070

kupineekoZamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Ivo Jelušić, predsjednik gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović svečano su otvorili manifestaciju. Kišno vrijeme nije omelo zainteresirane posjetitelje i prolaznike da prisustvuju svečanom otvorenju manifestacije i među prvima degustiraju i kupe svježe kupine i prerađevine od kupina poput: mirisnog kupinovog vina, slatkih sirupa, likera, rakija, džemova i marmelada.

Deset proizvođača kupina, članova  poljoprivredne zadruge „Kupina – eko“ okupljenih s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije trže svoje ekološki proizvedene kupine na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Poljoprivredna zadruga raspolaže s 9 ha nasada crnih plodova, a njeni članovi planiraju izgradnju podruma u kojem bi se proizvodila veća količina vina od ekološki proizvedenih kupina.

Uz navedene proizvođače na okretištu tramvaja Črnomerec, Dubrava, Savski most te ispred Avenue Mall-a, Dinamovog stadiona u Zagrebu i u Sesvetama na Trgu Dragutina Domjanića svoje kupine trže članovi poljoprivredne zadruge „Marcius“ te petnaestak samostalnih proizvođača kupina.

Kupci će u zdravim i sočnim plodovima kupina moći uživati do 30. kolovoza 2009. godine, kada se manifestacija zatvara, a oni koji bi voljeli znati koje su kupine uistinu najukusnije te koje je kupinovo vino najkvalitetnije, moći će i to saznati nakon ocjenjivanja plodova kupina i kupinovog vina koje će se održati u četvrtak 23. srpnja 2009. godine u prostoru „Gospodarskog kluba“ u Zagrebu.

Područna služba HZPSS-a Zagrebačke  županije,
mr.sc. Ines Pohajda, viši stručni savjetnik za
integriranu i ekološku poljoprivredu

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.