Agencija za plaćanja u poljoprivredi (VIDEO)

0
619

VIZIJA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ima za cilj postati temeljnom poveznicom između hrvatskih poljoprivrednika i institucija na nacionalnom i europskom nivou,  koje kroz svoje programe financiraju razvoj tog značajnog sektora.  Kroz jasne radne procedure našim korisnicima želimo omogućiti  ostvarivanje prava na potporu iz djelokruga poljoprivrede i ruralnog razvoja. Agencija posluje u ozračju podrške održivom razvoju hrvatskog ruralnog prostora i jačanja tržišta poljoprivrednih proizvoda.

MISIJA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odgovorna je za  provedbu mjera nacionalnih potpora i pretpristupnih programa za poljoprivredu i ruralni razvoj te po ulasku u EU i mjera Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije. Tijekom tog procesa Agencija vrši podrobne kontrole korisničkih zahtjeva, odobrava a potom i pravodobno isplaćuje novčane poticaje i naknade svojim krajnjim korisnicima, u skladu sa nacionalnim i europskim zakonodavstvom.

ZADACI

  • Uspostava i provedba integriranog administrativnog i kontrolnog sustava (IAKS) kojim se odobravaju, prate i kontroliraju  izravna plaćanja poljoprivrednicima
  • Uspostava sustava za identifikaciju zemljišnih parcela –  ARKOD
  • Interventne mjere za uređenje tržišta

Danom ulaska RH u Europsku uniju Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) bit će spremna provoditi mjere tržišne politike i programa ruralnog razvoja koje se financiraju iz Europskog fonda za garancije u poljoprivredi (EAGF) , Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) te Europskog ribarskog fonda (EFF) u punoj sukladnosti s europskim pravilima i zakonodavstvom.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.