Zaprimanje zahtjeva za izravna plaćanje putem AGRONET-a

Sukladno zakonskom okviru, od 1. ožujka 2011. godine počinje zaprimanje zahtijeva za izravna plaćanja. Da biste ostvarili izravna plaćanja, trebate popuniti Jedinstveni zahtjev – a to se radi isključivo elektronički, putem interneta, koristeći AGRONET sustav.

Klikom na sliku iznad pristupate stranicama za prijavu poticaja.


AGRONET aplikaciji pristupa se putem internetske adrese Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju – www.apprrr.hr . Agencija će svakom korisniku za pristup AGRONET-u izdati korisničko ime i zaporku.
Jedinstveni zahtjev za izravna plaćanja možete popuniti sami ili uz pomoć djelatnika: regionalnih ureda Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, područnih ureda Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske poljoprivredne komore. Oni će Vas pozvati telefonom i ponuditi pomoć na isti način kao i kod upisa u ARKOD.
Elektronički popunjen zahtjev potrebno je ispisati (isprintati), potpisati i dostaviti regionalnom uredu Agencije za plaćanja u kojem ste upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, poštom ili neposredno do 15. svibnja 2011. godine.