Izložba hrane i pića, na 78. međunarodnom poljoprivrednom sajmu

0
734

HRANA I PIĆE U ZNAKU KVALITETA

Posebno će biti zanimljiva ponuda za  tržište izlagača iz Argentine, Brazila, Bugarske, Grčke, Mađarske, Njemačke i Portugala-zemlje partner koja će predstaviti kvalitetna vina, voće, proizvode od povrća i mlijeko.

Sudjelovanje su potvrdile i tvrtke koje imaju ugledan renome poput: Institut za ratarstvo i povrtlarstvo – Novi Sad “PIK Bečej” – Bečej, “Carnex” – Vrbas, “Pionir” – Beograd, Topola IM – Bačka Topola, “Agroživ” – Pančevo, Plantaže Podgorica “13 srpanj”, “Vergara” iz Argentine, “Euro Food” i BiH,, “Vitaminka” iz Makedonije i drugi. U bogatoj ponudi bit će zastupljeni i šampioni kvalitete 78. međunarodnog poljoprivrednog sajma, kao i novi proizvodi koji su se na tržištu pojavili između dva sajma kao: pogača od soje, sirovo sojino ulje, ekstrudirane zrno soje, gotova jela, juhe i drugo … Promocija organske proizvodnje Segment na koji će se ove godine obratiti posebna pažnja na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, je organska proizvodnja, koji će Novosadski sajam realizirati u partnerskom odnosu sa Nacionalnom asocijacijom za razvoj organske proizvodnje “Serbia Organica“.

Procjenjuje se da u Srbiji trenutno ima oko 15.000 hektara pod organskim usjevima, a potencijalno bi organska hrana mogla da se proizvodi i na milijun hektara. Na Sajmu će se predstaviti proizvođači organske hrane u Srbiji i zemalja u okruženju, kao i certificirana tijela, a u planu je i organizacija stručnih skupova na temu proizvodnje i plasmana organske hrane i proizvoda.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.