Povećana proizvodnja važnijih vrsta povrća i voća

0
849

Podjeli


Proizvodnja dinja lani je povećana šest posto, na 4.039 tona (3,5 tisuća tona za tržište), a salate (sve vrste) pet posto, na 8,2 tisuće tona (3.747 tona za tržište). Podaci o proizvodnji voća pokazuju da je lani proizvedeno 106,8 tisuća tona jabuke, što je 14 posto više nego u godini ranije. U intenzivnoj proizvodnji za tržište proizvedeno je 89,1 tisuća tona tog voća, dok je u ekstenzivnim voćnjacima, pretežito za vlastite potrebe, proizvedeno 17,7 tisuće tona jabuka.

Proizvodnja mandarina povećana je za 48 posto, na 55,4 tisuće tona. Pritom je za tržište proizvedeno 55 tisuća tona, a za vlastite potrebe 486 tona. Proizvodnja oraha povećana je 20 posto, na 8,6 tisuće tona. Porasla je i proizvodnja šljiva, za sedam posto, maslina za 17 posto te jagoda za jedan posto. Proizvodnja grožđa povećana je jedan posto, na 207,7 tisuće tona, a riječ je o proizvodnji na 34 tisuće hektara. Smanjenje priroda pak statistika bilježi kod kupusa bijelog, za 45 posto, rajčice, za 10 posto, lubenice za 52 posto, paprike za 48 posto, kruške, breskve i nektarine, za 12 posto, trešnje i višnje za 15 posto te marelice za 26 posto.

Komentiraj



Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.