Tako to rade u SAD-u

0
649

Kad god  farmer Dave Revier iz Minnesote ide do polja ovog proljeća, siguran je da će pri ruci imati smartphone. U stvari, on će imati 2 primjerka  – jedan za opću upotrebu, a drugi u kabini kako bi upravljao svojim traktorom.

Dave koristi telefon s GPS-om i Windows-temeljenim sustavom koji prima RTK signal i vodi svoj traktor u toleranciji 5 cm. On koristi najnoviji Android smartphone i široki skup aplikacija, uključujući i aplikacije za poslove kao što je stvaranje Excel proračunske tablice.

“Telefon može učiniti skoro sve što i računalo može učiniti”, kaže on. “To je mini-računalo.”


Sve više i više poljoprivrednika koristi pametne telefone, prema istraživanju koje je 2011. godine proveo magazin Succesful Farming. U svojoj najnovijoj anketi stranica Agriculture.com od poljoprivrednika vlasnika mobilnih telefona njih 43% tvrdi da posjeduje smartphone. To je viša stopa prisvajanja od one opće javnosti. Oko trećine svih korisnika mobilnih telefona u SAD-u posjeduje smartphone, prema Nielsenu.Poljoprivrednici koriste pametne telefone za široke namjene. Osim poziva, među najpopularnijim su mogućnosti slanja SMS-ova, pristup Internetu i korištenje kamere prema istraživanju magazina Succesful Farming.Bežični pristup, tweetanje  izvješća i obavljanje pretraživanja su najpopularniji oblici korištenja smartphonea, prema medijskoj grupi Farmers for the Future.

Michael Lewis, poljoprivrednik i operater računalnih sustava iz srednje Iowe, vidi pametne telefone kao val budućnosti za komunikaciju na farmama. Trenutno, on koristi svoj telefon za pristup vremenu, vijestima, sportu, kartama,aplikacija.

On vidi potencijal za uređaje za kuću širok raspon agro aplikacija, uključujući i real-time kartiranje tla i uzimanje uzoraka, analiza instant gnojiva, kemijskih i sjeme brzo pretvorbi, korova identifikaciju, baza znanja farmera, i još mnogo toga.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.