Priznavanje 2010. godine kao referentne godine za dodjelu dodatnih prava na plaćanja

0
622


Isto tako, korisniku Dodatnih prava na plaćanja u osjetljivim sektorima, koji je zbog više sile ili iznimnih okolnosti imao značajno smanjenu proizvodnju u 2011. godini, može se kao referentno razdoblje za dodjelu Dodatnih prava na plaćanja koristiti 2010. godina.

Pod pojmom više sila ili iznimne okolnosti podrazumijevaju se vanjski nepovoljni utjecaji koje nije bilo moguće predvidjeti, spriječiti niti ukloniti, nastali zbog elementarne nepogode, smrti korisnika, privremene ili trajne nesposobnosti korisnika za rad.

Značajno smanjena proizvodnja podrazumijeva količinsko smanjenje proizvodnje mlijeka, duhana ili broja stoke u tovu za koje je korisnik ostvario pravo na potporu u 2011. godini i to od najmanje 35% u odnosu na istovrsnu proizvodnju ili broj stoke u tovu za koje je ostvario pravo na potporu u 2010. godini.

Kako bi se 2010. godina priznala kao referentna godina, korisnik je dužan u propisanim rokovima za podnošenje Zahtjeva Agenciji za plaćanja dostaviti zahtjev da mu se kao referentno razdoblje za dodjelu Dodatnih prava na plaćanja prizna 2010. godina kao i dokaz o višoj sili ili iznimnim okolnostima koje su utjecale na smanjenje proizvodnje u 2011. godini.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.