Još 3 dana do isteka roka za podnošenje zahtjeva za poticaje

0
706
polje njive
Svi oni poljoprivrednici koji su već predali zahtjev za krave mogu ga nadopuniti do 15. svibnjaSvi poljoprivrednici koji posjeduju grla pasmine 03 (ostali križanci) mogu podnijeti zahtjev za potporu za premije za krave dojilje u 2014. godini (list C), a oni koji su već podnijeli zahtjev mogu ga nadopuniti ukoliko smatraju da navedena grla pripadaju stadu za uzgoj teladi za proizvodnju mesa (krave dojilje), odnosno stadu za proizvodnju mlijeka (mliječne krave).  Korisnici koji smatraju da pasminski sastav grla evidentiran u Jedinstvenom registru domaćih životinja ne odgovara stvarnom stanju na gospodarstvu dužni su ažurirati navedene podatke, u suradnji s ovlaštenim veterinarskim organizacijama i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom.
Izmjene i dopune podnesenog zahtjeva za poljoprivredne parcele moguće su do 31. svibnja 2014. bez smanjenja visine plaćanja za zakašnjenje. Jedinstveni zahtjev može se podnijeti i nakon 15. svibnja 2014., i to najkasnije do 9. lipnja 2014. Pri tom će se korisniku umanjiti iznos potpore za svaki dan kašnjenja (nakon osnovnog roka). Zahtjevi pristigli 10. lipnja i kasnije neće se razmatrati.
 
Kao i svake godine do sada, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i ove je godine izdala Priručnik za poljoprivredna gospodastva u kojem se nalaze detaljne informacije o tome kako poljoprivrednici mogu ostvariti potporu za izravna plaćanja, državnu potporu  i IAKS mjere ruralnog razvoja.

Molimo sve poljoprivrednike da, bez obzira popunjavaju li zahtjev samostalno ili uz nečiju pomoć, prije potpisivanja i podnošenja zahtjevapažljivo pročitaju zahtjev jer svojim potpisom jamče da su svi podaci u zahtjevu istiniti.

VEZANI DOKUMENTI

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.