Odluka o povećanju alokacije sredstava za potporu razvoja malih OPGa

0
1547
 Na temelju članka 10. stavka 9., a u svezi stavaka 10. i 11. Zakona o poljoprivredi (»Narodne novine« br. 30/2015), ministar poljoprivrede donio je Pravilnik o provedbi podmjere  6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva« u okviru mjere M06 „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

 

1292516767ilustracija_poljoprivreda_i_ruralni_razvoj_0

Sukladno navedenom,

Malo poljoprivredno gospodarstvo je poljoprivredno gospodarstvo upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura.

U trenutku podnošenja zahtjeva za potporu poljoprivredno gospodarstvo mora biti upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva sukladno Zakonu o poljoprivredi NN 30/15, a korisnik je dužan izraditi poslovni plan za razvoj malog poljoprivrednog gospodarstva.

Potpora se dodjeljuje obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu.

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje sa 85 % udjela, a Republika Hrvatska s 15 % udjela.

Ministarstvo poljoprivrede  je donijelo Odluku o povećanju alokacije sredstava za 1 natječaj za mjeru 06. ”Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja” pod–mjeru 6.3. ‘‘Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” za tip operacije 6.3.1 sa 15 000 000 eura na 16 860 000 eura protuvrijednosti u kunama.

Foto: europski-fondovi.eu

Napisala: Roberta Kljenak, mag.ing.agr.

Prethodni članakDrvo budućnosti, Paulownia elongata
Sljedeći članakBayer želi otkupiti Monsanto i ostvariti 40% svijetske proizvodnje
Roberta Kljenak je rođena 16.02.1989. godine u Osijeku. Hrvatske je nacionalnosti. Dvostruka je magistrica u području poljoprivrede. Diplomirala je s odličnim uspjehom paralelno dva diplomska studija na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, Agroekonomiku te Voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo, a potom, također s odličnim uspjehom, završila pedagoški - psihološki - didaktičko - metodičku izobrazbu na Filozofskom fakultetu u Osijeku uslijed čega je stekla nastavničke kompetencije. Dobitnica je Dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na kongresima o poljoprivredi i turizmu, stručna suradnica u raznim poljoprivrednim medijima i predsjednica Udruge heroja obrambenog Domovinskog rata Republike Hrvatske. Smatra da se za Republiku Hrvatsku danas moramo boriti radom.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.