Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je provela informativnu kampanju po svim županijama kako bi se educiralo poljoprivrednike kako se služiti tom internetskom aplikacijom. Korisnici mogu samostalno popuniti Jedinstveni zahtjev ili uz pomoć 430 djelatnika koji su im na raspolaganju u trima institucijama (Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji i Hrvatskoj poljoprivrednoj komori) u 227 ureda širom Hrvatske.

Agencija je tijekom dosadašnjeg razdoblja podnošenja Jedinstvenog zahtjeva dobila vrlo pozitivne povratne informacije od korisnika koji su bez poteškoća pristupali AGRONET-u i popunjavali zahtjev. U prilog tome govore brojke da je do danas popunjeno 78 000 zahtjeva. Međutim, moramo istaći da je u posljednja dva dana došlo do određenih tehničkih poteškoća s obzirom da je dio naših korisnika čekao posljednje dane za podnošenje zahtjeva te je sustav zbog preopterećenosti povremeno bio nedostupan.

Kako je ovo po prvi puta da se na ovaj način podnosi zahtjev za potporom u poljoprivredi i to Jedinstveni zahtjev, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donijelo je odluku o produženju roka za podnošenje do 15. lipnja 2011. godine, kako je definirano u Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o izravnim plaćanjima u poljoprivredi, potporama za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja, potporama za ekološku i integriranu poljoprivrednu proizvodnju i potporama za područja s težim uvjetima gospodarenja u poljoprivredi, koji će biti objavljen u Narodnim novinama tijekom narednih dana.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.