“Riječ je o životu i smrti – provode se napadi na nas. To je došlo do te mjere da političari izazivaju val nasilja” – rekao je Adi Slebus medijima.

“Klima je ovdje [regija Stavropolj] umjerena, a zemlja je Bogomdana za uzgoj. Sve je to vrlo privlačno.”

Nova južnoafrička vlada, koju predvodi predsjednik Cyril Ramaphosa, obećala je povratak zemljišta koje je u vlasništvu bijelih farmera još od 1980-tih godina – crnim državljanima.

Vlada je priopćila kako planira ukinuti ono što naziva “naslijeđem apartheida”, gdje je većina kopnene zemlje u Južnoj Africi još uvijek u rukama manjinske bijele populacije.

Skupine za prava kažu kako inicijativa potiče nasilje. Prema podacima skupine AfriForum za manjinska prava, dogodila su se 74 ubojstava i 638 napada na farme, prvenstveno u vlasništvu bijelih farmera, u razdoblju od 2016.-2017. u Južnoafričkoj Republici.

Poljoprivrednici su spremni dati doprinos ruskom rastućem poljoprivrednom sektoru, prenosi Rossiya 1. Svaka obitelj je spremna donijeti do 100.000 dolara za zakup zemljišta.

Rusija ima 43 milijuna hektara neiskorištenih poljoprivrednih površina, a nedavno je počela davati besplatno zemljište ruskim građanima za obrađivanje poljoprivrede.

Zemljišni program koji je započeo u 2014. godini bio je veliki uspjeh.

Novi svjetski poredak