Sajam pčelara u Vinkovcima

VINKOVCI - U organizaciji Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog pčelarskog saveza, a pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca, Županijske komore Vukovar i Ministarstva poljoprivrede te uz potporu Udruge pčelara Nektar Vinkovci, održat će se 15. i 16. ožujka, u dvorani Barun Trenk, 16. Pčelarski dani.

0
532

Međunarodni je to pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda, koji uključuje znanstveno-stručni skup. Očekuje se da će sajam posjetiti velik broj izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja te nekoliko tisuća posjetitelja. Na sajmu će biti organizirani pčelarski razgovori, a poseban program priprema se za škole i vrtiće.

Prvi dan, petak, 15. ožujka, s početkom u 9 sati održat će se prigodan program za posjetitelje mlađih uzrasta OŠ Ivana Mažuranića, a u 9.30 počinje “Medni doručak”. Svečano otvorenje 16. Pčelarskih dana je u 11 sati.

“Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka, namijenjen osnovnoškolcima, za cilj ima educirati i potaknuti djecu od najranije dobi da med i ostale pčelinje proizvode koriste u svakodnevnoj prehrani, tako da će i ovoga puta mališani moći kušati med, kolače i ostale slastice od meda. Nakon Mednog doručka slijedi nam i otvorenje sajma, kao i tribina pod nazivom “Agro-klaster Vukovarsko-srijemske županije i mogućnosti trženja meda”, koja je na programu u 13 sati. Ove godine očekujemo oko 40 izlagača pčelarske opreme i desetak pčelara, koji će omogućiti kušanje meda posjetiteljima”.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.